De liederen op de "Oeverture"- CD worden in wisselende samenstelling gezongen door het Kamper Vocaal Ensemble "Kavóca" o.l.v. Luthine Postuma.Dames, v.l.n.r. 1e rij: Jannie Slik ; Inge Koggel ; Els Bosch; Gea Stam; Lucie Tromp; Marieke Ooms; Alice Brijder en dirigente Luthine Postuma;
2e rij: Rolinka Meijers; Els Hulsman; Margriet van Halm; Yvonne Boerdam; Lucy van Eunen; Mieke van Dalfsen; Marjan Tromp en Lidy van Noort;
Heren, v.l.n.r.: Sjoerd Postuma; Arie Drost; Louwrens Edink; Henk Hamminga; Matthijs van Wijngaarden; Sjaak van Leeuwen; Rob Groenendijk en Henk Diepstra.Kavoca informatie:

Alle liederen op deze CD worden uitgevoerd door het Kamper vocaal ensemble "Kavóca" olv Luthine Postuma.
"Kavóca" is een kamerkoor van rond de 30 zangers, met zorg opgebouwd uit de particuliere zangpraktijk van Luthine Postuma. Naast haar optredens als sopraansoliste, heeft zij de muzikale leiding over het ensemble. De zangers zijn niet professioneel werkzaam in de muziek en hebben een zeer uiteenlopende zangervaring.
Het ensemble treedt regelmatig op in zelfstandige concerten onder auspiciën van de in 1996 opgerichte Stichting tot Bevordering van de Nederlandse Zangkunst. Hieruit is ook het semi-professionele kleinkoor ontstaan -16 zangers-, dat in verschillende bezettingen optreedt. Verder verleent "Kavóca" haar medewerking aan uitvoeringen van andere koren, kerkdiensten, jubileumfestiviteiten, landdagen, congressen, enz.
Traditiegetrouw geeft het koor ieder jaar een adventsconcert; op 26 november 2016 alweer voor de 21ste keer; het ensemble zingt ook jaarlijks in kleine bezetting tijdens de lijdenstijd delen uit Bach's Johannes- en Mattheus Passion. Overigens is het repertoire van "Kavóca" zeer uitgebreid: van barok tot musical, van opera tot gospel.
Verdere informatie over "Kavóca" kunt u vinden op de website: www.kavoca.com
Op de CD wordt door het koor in verschillende samenstellingen gezongen.

De volgende mensen hebben aan de opname van "Oeverture" meegewerkt:
Sopranen: Yvonne Boerdam**; Els Bosch*; Mieke van Dalfsen*; Lucy van Eunen***; Margriet van Halm; Els Hulsman*; Inge Koggel; Rolinka Meijers; Marieke Ooms*; Jannie Slik*.
Alten: Alice Brijder***; Lidy van Noort*** (nr.13); Gea Stam**; Lucie Tromp*** (nrs. 5 en 7); Marjan Tromp**.
Tenoren: Henk Diepstra***; Rob Groenendijk***; Sjaak van Leeuwen**; Matthijs van Wijngaarden.
Bassen: Arie Drost***; Louwrens Edink**; Henk Hamminga; Sjoerd Postuma***.
*** dubbelkwartet, triplekwartet, kleinkoor en tutti;
** triplekwartet, kleinkoor en tutti;
* kleinkoor en tutti;
Dirigente Luthine Postuma maakt deel uit van het dubbel- en triplekwartet.
De instrumentale begeleiding is verzorgd door: Lourens Kuijper, hobo; Jan Lenselink, piano; Jacques Marcus, fluit en panfluit en Jan Zwanepol, orgel.
De instrumentale arrangementen zijn van Jan Lenselink.

Tot ons groot verdriet zijn twee zangers, die aan de opname hebben meegewerkt, inmiddels overleden: Rob Groenendijk op 16 april 2005 en Henk Diepstra op 3 juni 2010.
Begeleidend organist Jan Zwanepol is op 25 april 2010 overleden.


Jan van den Oever | Oeverture | 2005 - 2017 | Contact